Lessen

Dansstijlen

Streetdance

Streetdance is de verzamelnaam van dansstijlen die zijn ontstaan op straat. Bij ons leer je de nieuwste moves op bekende nummers. De diverse stijlen uit de urban danswereld komen aan bod. In de les werken wij altijd naar een choreografie toe. Het dansplezier staat centraal tijdens deze les. Kortom jongens en meiden willen jullie de nieuwste stoere moves leren dan is streetdance iets voor jou.

Ballet

Tijdens de klassieke les werken wij aan de ballettechniek. Deze techniek vormt de basis voor vele andere dansvormen. Gedurende de les staat een goede houding, kracht en souplesse centraal. Je wordt fysiek sterker en je creëert een groot lichaamsbewustzijn.  De klassieke les kent een vaste opbouw, afgewisseld met opdrachten waarbij de creativiteit wordt aangesproken.

ADV

Algemene dansvorming (ADV) is de eerste ontmoeting met dans voor kinderen vanaf 3 jaar. Spelenderwijs worden de basisprincipes van klassiek ballet aangeleerd. Wij werken aan coördinatie, samenwerken en muzikaliteit binnen de les. De lesstof sluit aan op de belevingswereld van het kind waarin ze op creatieve wijze worden uitgedaagd. Kortom houdt jouw kind van bewegen en dansen dan is deze drie kwartier durende les een mooie ontdekkingstocht op diverse vlakken.

Modern

Bij moderne dans is er aandacht voor het lichaam als expressie- en communicatiemiddel.  Wij werken vanuit het centrum van ons lichaam en gebruiken hedendaagse bewegingen binnen de dans, zoals lopen en springen. Tijdens de moderne les is er ruimte om je eigen creativiteit toe te passen in de dans. Modern is een heerlijke les om even los te komen van de drukte van het dagelijkse leven.

Show/Musical

De les start met een danstechnische training waarbij wij werken aan kracht en souplesse. Bij show/musical hebben wij aandacht voor de houding, uitstraling en de presentatie. Het is belangrijk dat je de dans kan overbrengen op je publiek en daarom zullen er af en toe enkele drama oefeningen in de les gebruikt worden. De les wordt altijd afgesloten met een choreografie van een musical of op een nummer uit een musical. Dus heb jij zin om te dansen op Fame of The Lion King dan is deze les echt iets voor jou.

Just Dance

Waarom zou je alleen dansen als je uitgaat? Bij Just Dance is er aandacht voor jou als danser die even kan ontsnappen aan het dagelijkse leven. In de les komen verschillende stijlen aanbod. Een stukje show waarin wij leren om op hakken te dansen, maar ook de coolste nieuwe moves zoals je ze in de clips ziet. Kom gezellig dansen of met een van je vriendinnen en dan maken wij er elke les weer een feestje van.

Boys Class

Wie zegt dat dansen alleen voor meiden is??? In deze les speciaal voor jongens werken wij aan het opbouwen van conditie, kracht en doorzettingsvermogen. Er komt een mix van verschillende dansstijlen voorbij, gericht op jongens. Daarnaast is er ruimte voor eigen creativiteit en samenwerken.

Pilates 

Pilates is een training voor het gehele lichaam. Wij werken aan lenigheid, stabiliteit, controle en het versterken van het powerhouse. Wilt u ook een krachtig en een soepel lichaam kom dan nu een pilates les volgen. De les is opgebouwd vanuit de methode van Joseph Pilates.

G Dans 

In samenwerking met stichting Met Elkaar Voor Elkaar heeft Studio De Dansdroom nu ook een dansles voor deze doelgroep. Met het motto:  ‘Dansen is voor iedereen’ is er een dansles die aansluit op de beleveniswereld van uw kind. In de les werken wij doormiddel van dans aan coördinatie, lichaamsbewustzijn, samenwerken en is er tijd voor heel veel dansplezier. Heeft uw dochter of zoon een verstandelijke of lichamelijke beperking en vinden ze het heerlijk om te dansen, kom dan langs voor een gratis proefles.

Tips

Trek kleding aan waarin jij je lekker voelt en waar jij goed in kan bewegen.

Zorg voor goede schoenen

  • Streetdance=  Sneakers
  • Ballet, ADV=  Balletschoenen
  • Modern=  Sokken of blote voeten
  • Just Dance=  Sneakers en hakken

Neem altijd een flesje water mee.

Ben je een keer niet zo lekker, meld dit dan vooraf aan de docent.

Let’s Dance!!!